exponet.gr Η εγκυρότερη και η πληρέστερη πύλη πληροφοριών για Εκθέσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις, εκθεσιακούς χώρους. Virtual Visit Catalogue | Κατάλογος εκθέσεων εκθετών

You are here: Αρχική ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 9η HORECA 2014, η έκθεση που άλλαξε τα δεδομένα για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση

9η HORECA 2014, η έκθεση που άλλαξε τα δεδομένα για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση

E-mail Εκτύπωση PDF

Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα!
45.000 τ.μ. - 525 εκθέτες - 135.000 επισκέπτες


9i-horeca-2014-i-ekthesi-pou-allakse-ta-dedomena-gia-ta-ksenodoxeia-kai-ti-maziki-estiasi-listΗ 9η Διεθνής έκθεση HORECA 2014 θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Metropolitan Expo με 525 εκθέτες και θα αναπτυχθεί σε 45.000 τ.μ., εκθεσιακής επιφάνειας, καλύπτωντας κυριολεκτικά κάθε διαθέσιμο μέτρο του εκθεσιακού κέντρου. Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00.

Η HORECA είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στην Ελλάδα αφού σε μόλις 9 χρόνια αύξησε θεαματικά όλα της τα μεγέθη. Η HORECA είναι ίσως η μόνη έκθεση στον κόσμο που σε μόλις 9 διοργανώσεις αύξησε κατά 533% το εκθεσιακό της μέγεθος ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 283% και οι εκθέτες από 146 το 2006 εκτινάχθηκαν στους 525 το 2014! 


Η ΗORECA έχει καθιερωθεί πλέον ως η μοναδική θεσμική έκθεση του κλάδου και αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ, που συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των υπηρεσιών του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης στη χώρα μας. 

Η 9η ΗORECA διατηρώντας τις υψηλές προδιαγραφές οργάνωσής της και εφαρμόζοντας νέες βελτιωμένες πρακτικές προσέλκυσης Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών, φιλοδοξεί να αποδείξει -για ακόμη μία φορά- ότι οι σωστά οργανωμένες και στοχευμένες εκθέσεις λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης και μπορούν να αποτελέσουν ένα από τα ισχυρότερα αντίδοτα σε περιόδους ύφεσης της οικονομίας.

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Και φέτος στα πλαίσια της έκθεσης θα υπάρξει συστράτευση όλων των θεσμικών φορέων της Τουριστικής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας, πρωτοστατούντων του Υπουργείου Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος και του SCAE Hellas, υπό την αιγίδα και την ευθύνη των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι καινοτόμες θεματικές παράλληλες εκδηλώσεις.

 3η Γενική Συνέλευση ΞΕΕ
Τα φλέγοντα ζητήματα του Ξενοδοχειακού κλάδου και των υποδομών φιλοξενίας της χώρας θα συζητηθούν στην 3η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα λάβει χώρα στις 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:00, όπου αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 2.000 ξενοδόχοι από όλη τη χώρα! 

• Εκδήλωση ΣΕΤΕ: «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού» 
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΣΕΤΕ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση για την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας σε αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι κ.κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης (Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ), Ιωσήφ Πάρσαλης (Managing Director Marketing Greece), Ηλίας Μαμαλάκης, Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Διευθυντής Μάρκετινγκ, Λουξ), Μηνάς Μαυρικάκης (Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία), Ντίνα Νικολάου, Γιώργος Πίττας (Ξενοδόχος-Μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & Επικεφαλής Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»), Χρήστος Σοκόλης (Ιδρυτής του Γραφείου Marketing Food Concepts και μέτοχος της Εταιρείας Fresh Ζαχαροπλαστεία), Νίκος Φωτιάδης (Chef, Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας).

• «Ελληνικό Πρωινό» από το Ξ.Ε.Ε.
Το επιτυχημένο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος επιστρέφει δυναμικά στην έκθεση HORECA πάντα στο ίδιο πνεύμα και concept! Φέτος θα παρουσιαστούν κι άλλα πρωινά επιμέρους περιοχών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τις διαδικασίες των καινούργιων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού που υπογράφτηκαν με τις αντίστοιχες Περιφέρειες μέσα στη χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, αυτή την φορά είναι η σειρά της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Κέρκυρας να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για το «Ελληνικό Πρωινό» αξιοποιώντας τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. 

• GReat…Kouzina: Η νέα διεθνής ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάμεσα στα δρώμενα της 9ης HORECA έχει το συνέδριο GReat… Kouzina που θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός του 7ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας. Πρόκειται για την παρουσίαση της νέας διεθνούς ταυτότητας της Ελληνικής Γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των θεσμικών και κρατικών φορέων του τουρισμού, πανεπιστημιακοί αλλά και εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου που θα επισημάνουν τα οφέλη της ελληνικής διατροφής μέσω του συνεδρίου. 

 2ο Future Hotel on the Web
Το πλήρως ανανεωμένο και εμπλουτισμένο «2ο Future Hotel on the Web» θα πλαισιωθεί για ακόμη μια χρονιά από πλούσιες δράσεις μέσα από τις οποίες θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις διαδικτυακές τεχνολογίες, καθώς και τα εργαλεία που προσφέρονται στο σύγχρονο ξενοδόχο με σκοπό την αύξηση των ιντερνετικών του πωλήσεων. Ο σύγχρονος ξενοδόχος θα μπορεί να ενημερωθεί και να βρει περισσότερες από 20 εταιρείες του κλάδου, αλλά και τα προϊόντα γύρω από τις νέες τεχνολογίες και το e-hotel marketing που τον αφορούν. 

 HORECA Beer & Spirit Show
H ενοποίηση του Beer Festival και του Bar tendering Show θα πραγματοποιηθεί στην 9η HORECA με στόχο ένα πιο ευέλικτο event με παλμό που να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε bartender. Οι φετινές εκδηλώσεις θα επικεντρώνονται στα αλκοολούχα ποτά και στην μπίρα, με προσκεκλημένους σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως ο Hidetsuko Ueno διάσημος Ιάπωνας bartender που εξειδικεύεται στο σκαλίσμα στον πάγο, και ο Fernando Castellon. Υπό την αιγίδα της ΕΜΕ θα πραγματοποιηθούν και οι διαγωνισμοί Cocktail, Flairtending, Draft Master και Beer Bottle Speed Opening.

• Πρωταθλήματα Καφέ του SCAE Hellas
To υψηλό επίπεδο των baristi στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά οι επαγγελματίες του κλάδου της Καφεστίασης που θα επισκεφθούν την 9η HORECA. Οι καλύτεροι baristi του χώρου θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που θα πραγματοποιηθούν από τον SCAE Hellas. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί «Coffee in Good Spirits», «Latte Art», «Cup Taster’s Cup», το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista, καθώς και το «Brewer’s Cup». 

• HORECA WINE
Για άλλη μια χρονιά το επώνυμο ελληνικό κρασί συναντά τη Μαζική Εστίαση στην έκθεση HORECA! Εμπλουτισμένο με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις, θα προβάλλει αποτελεσματικά τις εγχώριες επώνυμες ετικέτες οίνου, φιλοξενώντας συγχρόνως γευσιγνωσίες ελληνικών ποικιλιών, αφρώδων οίνων και διάφορων τύπων κρασιού. Δεν θα λείψουν τα σεμινάρια από κορυφαίους οινολόγους και sommeliers, με στόχο την επιμόρφωση κάθε επαγγελματία, που ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από το κρασί, παρέχοντας έτσι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον πελάτη του. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Forum AE 
Τηλ. 210 5242100 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
www.horecaexpo.gr

Share
 

PhotoVision Banner 300x250

το Exponet.gr σας ενημερώνει

Λόγο των συνέχων και αιφνίδιων αναβολών/ακυρώσεων διοργανώσεων, το Exponet.gr σας ενημερώνει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για την ορθότητα των αναρτημένων εκθέσεων.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους επίσημους ιστότοπους των εκθέσεων/διοργανωτών για την επαλήθευση των ημερομηνιών.

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο
Θα σας πάρει λιγότερο από 1 λεπτό!
γιατί στο Exponet.gr η γνώμη σας
μετράει!

ΒΡΗΚΑΤΕ ΛΑΘΟΣ;

  • Για προσθήκη Εκθέσεων
    και
    αποστολή δελτίων τύπου:
  • events@exponet.gr
    ή καλέστε
    211 800 8833